LEIPZIG DUIDELIJK OVER PLANNEN MET SIMONS: 'WE ZIJN GEEN DOORGEEFLUIK'

Trainer Marco Rose heeft goede hoop dat Xavi Simons ook komend seizoen actief is voor RB Leipzig. Dat de club zich dit seizoen plaatst voor de Champions League, speelt volgens de 47-jarige Duitser een belangrijke rol bij de plannen met de Oranje-international. In dat opzicht wacht zaterdag een belangrijk duel met Borussia Dortmund. 

Simons kwam begin dit seizoen op huurbasis over van Paris Saint-Germain, nadat die club gebruik had gemaakt van de optie om hem na een jaar terug te kopen van PSV. Bij Leipzig groeide de aanvallende middenvelder direct uit tot een vaste waarde met zeven goals en tien assists in de Bundesliga. Rose heeft daarom al meerdere malen laten weten dat hij graag langer de beschikking houdt over Simons. En volgens de trainer is de 21-jarige Amsterdammer daar zelf ook positief gestemd over.

Rose benadrukt in gesprek met Sky Deutschland dat Simons ook in zijn plannen voor komend seizoen een belangrijke rol speelt. 'Maar we hebben het niet volledig in eigen hand. Belangrijk is dat we ons voor de Champions League kwalificeren. We hopen dat we die jongen nog een of twee jaar hier kunnen houden. Dat zou Xavi goed doen. Het is belangrijk dat we onszelf niet als doorgeefluik zien, maar ook zelf ambitieus blijven. Het moet lonend zijn om naar Leipzig over te stappen en om hier langer te blijven.'

In de gesprekken die Rose met Simons voert, krijgt hij de indruk dat voormalig jeugdspeler van Barcelona en PSG zelf ook graag bij Leipzig blijft. 'Ik krijg het idee dat hij zich hier goed voelt. Hij ontwikkelt zich goed in een goede omgeving. Daarom ben ik nog steeds positief gestemd dat hij volgend jaar ook nog bij ons speelt.' Vanuit Franse media komen echter berichten door dat ook trainer Luis Enrique positief is over Simons en hem mogelijk betrekt in zijn plannen voor komend jaar bij PSG.

Leegloop

Voor Rose zou dat geen wenselijk scenario zijn. De Duitse coach wil niet weer een zomer meemaken waarin het hart uit zijn elftal wordt gerukt, zoals afgelopen jaar gebeurde met het vertrek van Josko Gvardiol (Manchester City), Christopher Nkunku (Chelsea) en Dominik Szoboszlai (Liverpool). Dat gevaar bestaat echter wel. Volgens Sky kunnen vier spelers in 2024 voor een vast bedrag vertrekken: Amadou Haidara (30 miljoen), Dani Olmo (60 miljoen), Benjamin Sesko (50 miljoen) en Mohamed Simakan (70 miljoen)

In de jacht op Champions League-voetbal heeft Leipzig mogelijk ook genoeg aan de vijfde plaats in de Bundesliga. Duitsland stevent af op een extra ticket, dankzij het nieuwe format dat komend seizoen in werking treedt. 

2024-04-24T07:20:01Z dg43tfdfdgfd