DE DRIE SPELERS DIE JOSEPH OOSTING MEE MOET NEMEN VAN FC TWENTE NAAR FEYENOORD

Joseph Oosting is in beeld om Arne Slot komende zomer op te volgen bij Feyenoord. De oefenmeester van FC Twente is bezig aan een uitstekend eerste jaar in dienst van de Tukkers en lijkt woensdagavond, mits FC Twente wint van Almere City, een ticket voor de voorrondes van de Champions League veilig te stellen. Mocht Oosting besluiten om na dit seizoen de overstap naar Feyenoord te maken, dan zijn dit de spelers die hij mee moet nemen op basis van Skill.

Na slechts één jaar kan Oosting FC Twente komende zomer alweer verlaten. De oefenmeester kwam afgelopen zomer over van RKC Waalwijk en had de pittige taak om Ron Jans op te volgen, die er in slaagde om FC Twente terug te brengen naar de Nederlandse subtop. Oosting slaagt in zijn eerste jaar met vlag en wimpel voor zijn vuurdoop. Boven alle verwachtingen lijkt FC Twente als derde te gaan eindigen in de Eredivisie en daarmee terug te zijn in de top.

Lees ook:

Vertrek van Slot naar Liverpool kan voor exodus zorgen in spelersgroep Feyenoord

De prestaties van FC Twente zijn dit seizoen niet los te zien van de aanvallende manier van spelen van Oosting. De oefenmeester speelt met FC Twente attractief voetbal en weet zijn spelers achter zijn ideeën te scharen. Om die redenen zijn de spelers van FC Twente dan ook erg tevreden over Oosting als trainer op dit moment. Zag ook Arnold Bruggink: "Er is écht veel veranderd, maar de grootste verandering afgelopen zomer is de trainersstaf geweest, vind ik. Ik denk dat enorm onderschat wordt hoe knap Joseph Oosting dat heeft gedaan", opent Bruggink in gesprek met De Telegraaf. "Het wordt als vanzelfsprekend gezien dat FC Twente na Ron Jans op deze voet is doorgegaan, maar dat is het niet."

“Joseph doet het echt waanzinnig knap." Toch komt het niet als een verrassing voor Bruggink. "Ik vind het superbelangrijk dat je de juiste persoonlijkheden binnenhaalt, mensen die bij de cultuur van de club passen, bij de omgeving. Ik denk dat dat na Ron Jans heel goed is gelukt met Joseph. Hij past heel goed bij het karakter van deze club."

Feyenoord lijkt op het eerste oog dan ook een uitstekende opvolger van Slot binnen te kunnen halen. Daarbij spreekt het in het voordeel van Oosting, dat hij de spelers van een mogelijke concurrent door en door kent. Daardoor is het niet onwaarschijnlijk dat Feyenoord daar gebruik van kan en gaat maken. Eén speler is in ieder geval al zo goed als zeker van zijn overstap van FC Twente naar Feyenoord: Gijs Smal. De linksback beschikt over een aflopend contract bij FC Twente en zal binnenkort gepresenteerd gaan worden in De Kuip.

Toch zijn er nog een aantal spelers die in aanmerking zouden kunnen komen voor een overstap naar Feyenoord. Op basis van data van FootballTransfers zijn er drie spelers die op dit moment mee zouden kunnen komen in de basis van Feyenoord. Daarbij is geen rekening gehouden met bijvoorbeeld de blessure van Quilindschy Hartman of het mogelijke vertrek van sterspelers als Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko of Santiago Giménez.

Op basis van Skill zou Mees Hilgers een uitstekende aanvulling kunnen zijn op de achterhoede van Feyenoord op dit moment. De verdediger (67,8) heeft een hoger gemiddelde dan bijvoorbeeld Thomas Beelen (58,0) en Gernot Trauner (60,0). Opvallend is dat Smal geen aanspraak kan maken op een basisplaats, zodra Hartman weer fit is. Met een gemiddelde van 65,1 doet Smal momenteel flink onder voor Hartman (71,4), die de hoogste Skill heeft van alle Feyenoorders.

Waar het middenveld volledig bestaat uit Feyenoorders, is er voorin ruimte voor twee spelers van FC Twente: Myron Boadu en Daan Rots. Hoewel Boadu van oorsprong een echte spits is, kan de huurling van AS Monaco ook als linksbuiten uit de voeten. Boadu (69,3) heeft op deze positie een hogere skill dan bijvoorbeeld Igor Paixão (65,9). Ook voor Daan Rots is er een plek vrij in de opstelling. Het jeugdproduct van FC Twente beleeft dit seizoen zijn definitieve doorbraak en is onder Oosting volledig tot bloei gekomen. Gezien zijn ontwikkeling zou een overstap naar Feyenoord helemaal niet gek zijn

Is Joseph Oosting de ideale opvolger van Arne Slot bij Feyenoord?
Ja, absoluut!62%
Nee, Feyenoord moet verder kijken...38%
16 stemmen

2024-04-24T11:10:28Z dg43tfdfdgfd